Tel: 06 1909 2712 - Stuur een e-mail

Moniss

Moniss
29 juni 2015 Merel de Bruyn

Opdrachtgever: Moniss
Project: Productfotografie

Blokbodemzakjes, brievenbusdozen, verzendzakken, gripzakken, kledingzakken, paklijstenveloppen, luchtkussenenveloppen, ritszakken, wikkelfolie en stazakken… Moniss verkoopt het allemaal en meer. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot professionele leverancier van verpakkingsmaterialen en verzendproducten. 

Eerst denken, dan doen

Wat nog ontbrak waren duidelijke productfoto’s in de webshop. Met een assortiment van meer dan driehonderd producten is het fotograferen daarvan een behoorlijke klus. Niet iets dat je even tussen de bedrijven door doet. Daarbij: hoe fotografeer je zoiets als een transparant gripzakje op een goede manier? Een productfotograaf inschakelen was voor Moniss dan ook een logische stap. Na een aantal testopnames maakten we een plan van aanpak. Dat laatste in samenspraak met Content Media, de verantwoordelijke partij voor vindbaarheid van de webshop van Moniss.

Moniss gripzak 40x40 Moniss gripzak 80x120 Moniss gripzak 70x100 Schrijfvlak

Wat kun je ermee?

We kozen ervoor om eerst het assortiment gripzakken te fotograferen. Een uitdaging. Want bij productfotografie zijn onder andere stofstructuur, kleur en materiaalbeleving belangrijke aandachtspunten; maar een transparant plastic zakje heeft weinig structuur en al helemaal geen kleur. Veel belangrijker is bij gripzakjes dan ook het in beeld brengen van de functie ervan. Waar zijn de gripzakken voor bedoeld? Wat kun je ermee? Om de klanten van Moniss een goede indruk te geven, fotografeerden we alle verschillende formaten gripzakken met een bijpassend product in het zakje. Variërend van paperclip tot ovenwant. Hiermee gaven we meteen ook een indruk van de afmeting van de gripzakken. Natuurlijk kreeg ook de kwaliteitsweergave mijn volle aandacht. De gripzakken van Moniss zijn niet gemaakt van dun plastic, het zijn stevige producten. Dat moet zichtbaar zijn.

Alles in één beeld

Na de gripzakken kwamen ook de andere producten van Moniss aan de beurt. Ik fotografeerde ze steeds op een witte ondergrond met behoud van een zachte schaduw. Dit zorgt voor een natuurlijk beeld en luxere uitstraling. En net als bij de gripzakken ging het hier ook weer om samenbrengen van functionaliteit, kwaliteit en gebruiksgemak in één beeld. Het resultaat? De foto’s in de webshop van Moniss geven een duidelijk beeld van de producten én toepassingsmogelijkheden, zodat klanten direct een keus kunnen maken.

Moniss ritszak 340x240 Moniss kledingzak 250x300 Moniss wenskaartzakje 140x140

x

We hebben onze privacyverklaring geüpdatet. Je kunt de vernieuwde privacyverklaring hier lezen.