Tel: 06 1909 2712 - Stuur een e-mail

FFWD wheels

FFWD wheels
10 februari 2014 Merel de Bruyn

Opdrachtgever: FFWD Wheels
Project: productfotografie

Het is leuk om mooie, kwalitatieve en/of unieke producten te fotograferen. Het is nog leuker om producten te fotograferen die niet alleen mooi en kwalitatief zijn maar ook nog eens in je interesse gebied vallen. Het is bekend dat ik dat graag fiets en van dit product werd ik dan ook wel heel blij.

Identiek

Een nieuwe wielset identiek fotograferen als voorgaande wielen zijn gefotografeerd. De foto’s worden gebruikt door alle dealers van FFWD Wheels en om een uniformiteit te behouden is het van belang te kiezen voor één uitstraling. Dat wil zeggen dat alle wielen in exacte dezelfde stand, onder de juiste hoek en op gelijke manier verlicht worden gefotografeerd.

Vorm en inhoud

Als eerste stap is het van belang het juiste standpunt te bepalen. Met uiterste precisie heb ik de hoogte van de camera ten opzichte van de naaf bepaald. Vervolgens de hoek van het wiel ten opzichte van de camera. Als wiel en camera zijn uitgelijnd is het zaak de juiste lichtbronnen in te zetten.
De achtergrond moet wit zijn maar niet reflecteren in het wiel. Hierdoor zouden namelijk spaken kunnen wegvallen in de achtergrond.
De velg is van aluminium en dat moet goed zichtbaar zijn. Aluminium heeft als eigenschap dat het reflecteert. Dus een mooi zacht verloop van licht (zilver)grijs naar donkerder (zilver)grijs en een hooglichtje  geven het wiel vorm. En natuurlijk zorg ik ervoor dat de rode accentkleur exact het rood van FFWD Wheels is.

 

Sfeerfoto’s voor advertentie doeleinden

Hoewel het product nog steeds centraal staat gaat het nu om de beleving en niet om louter product informatie. Het is dan ook niet noodzakelijk het gehele wiel af te beelden. Een detail opname met veel scherpte verloop geeft een dynamisch beeld. Het niet centrisch plaatsen van het onderwerp simuleert beweging en laat tegelijk ruimte voor tekst, logo of ander beeld.

Wil je ook uniformiteit in je eigen webshop en/of je producten herkenbaar etaleren in andere webshops, neem dan contact met mij op.
Bel mij op 06-19092712 of stuur een e-mail

x

We hebben onze privacyverklaring geüpdatet. Je kunt de vernieuwde privacyverklaring hier lezen.