Tel: 06 1909 2712 - Stuur een e-mail

Carlo Lanza

Carlo Lanza
24 april 2018 Merel de Bruyn

Opdrachtgever: Carlo Lanza
Project: productfoto’s voor webshop

Sokken, maar dan op zijn Italiaans

Sokken, voor de meeste mensen een alledaags gebruiksvoorwerp. Voor andere een waar fashion statement. Wist jij bijvoorbeeld dat naadloze sokken echt een kwaliteitsnorm zijn? En dat sokken vroeger alleen bestemd waren voor de rijken der aarden? Hoe meer zijde in de sok, hoe hoger het aanzien.

In Italië snappen ze dit maar al te goed. De sokken van Carlo Lanza worden dan ook niet voor niets daar gemaakt van alleen 100% pure Italiaanse stoffen en materialen. Met de hand en exclusief voor hem. Met kenmerkende touwtjes die de paren bij elkaar houden. Een belangrijk ijkpunt voor de echte sokkenkenners.

Kwaliteit op beeld

Dat de kwaliteit voor Carlo belangrijk is, is helder. Onze opdracht daarmee ook. Fotografeer alle sokken in dezelfde stand en zorg dat de kwaliteit zichtbaar is.
Zo gezegd, zo gedaan. Van het eerste paar sokken hebben we verschillende opnames gemaakt. Hieruit is er één gekozen die vervolgens als zogeheten bronbestand dient voor alle andere sokken.

Naast het uitmeten van de stand van de camera en het licht, is het vervolgens bij elke opname goed en scherp kijken en vergelijken. Klopt alles exact met het bronbestand? Dan kan de foto gemaakt worden.

Kwaliteitsfoto’s voor kwaliteitssokken.

Het oog wil ook wat. Alleen productfoto’s zijn vaak niet genoeg. Hoe mooi ook. Het oog van de toekomstige koper wil meer. Het wil geïnspireerd worden. Verleid worden om te kopen. Daarom maken we ook foto’s die wat speelser zijn. Kleurencombinaties die aanspreken, uitnodigende kadoverpakkingen of displays die iedere winkelier doen smelten. Deze sfeerbeelden zijn natuurlijk ook de eyecatchers voor Instagram, Facebook en Pintrest.

x

We hebben onze privacyverklaring geüpdatet. Je kunt de vernieuwde privacyverklaring hier lezen.